Geld komt NA de verbinding

668 keer gelezen

Aannames

Regelmatig word ik gebelt door iemand met een business-idee. Het valt me dan op, dat men veel tijd en geld stopt in de UIT-ontwikkeling van het idee. Het is zelf zo dat sommige al meer dan €100.000 voorgefinancierd hebben, maar nog niks verkocht hebben! Nu is dat niet per definitie fout natuurlijk, maar als ik doorvraag wordt het vaak stil of worden te vaak geen legatieme argumenten genoemd. Dus als je concurrenten het slimmer ontwikkelen en dat goedkoper doen, sta je al 1-0 achter. Verder verandert de behoefte van je target-audience nog al eens. Met de Lean start-up methode én crowdfunding goed toegepast, werk je aan een verbinding die dynamisch is. Als jij een echt probleem oplost, beter dan een ander, zijn ze daarvoor altijd bereid te investeren.

Dus, ja het is waar, ze lossen vaak een probleem op of vullen een behoefte in én ja het LIJKT alsof er veel potentie zit in het idee, maar ik zie vaak dat het AANNAMES zijn! Er wordt teveel ontwikkelt waar men "net" niet op zit te wachten! De aannames zijn niet getest of beter gevalideerd! Dus leer van de Google's, Uber en Facebook om maar wat te noemen! Hieronder in een video meer uitleg uit een training.

Focus op; wil men dit?

Daarom zouden idee eigenaren er goed aan doen om zich niet met de financiering bezig moeten houden, maar met de vraag; zitten hier mensen op te wachten? Als het namelijk echt een goed idee is, leert de praktijk dat er ook een oplossing is om het idee te financieren. En ja, dit vraagt inderdaad creativiteit! In video lost Google een echt klantprobleem op. Een reponse tijd van 0,32 sec. bij een zoekopdracht op het internet.

Google heeft nooit reclame hoeven maken. Iedereen die het gebruikte vertelde het meteen door. of het viel op hoe snel men een antwoord had! Financiering voor zo'n oplossing is geen enkel probleem, daar hoeft zelfs niet voor gecrowdfund te worden.

 

Heb jij nog tips? Laat ze achter in het commentaar veld onderaan de pagina. 

Ga voor jouw droom...Synovatie helpt je deze te realiseren.

Harro